28 Nisan 2009

kuaförfobik oldum saçlarım nerde ühüüü


Kuaförlerden özellikle kadın olanlarından hiç hazzetmiyorum. Bugün evet tam olarak 1 saat 10 dakika önce kuaförde randevum vardı. Bir sene boyunca gözünün içine baka baka uzattığım cağğnım saçlarımın kırıkcıklarını aldıracak ve daha güzel uzaması için kendi haline bırakacaktım. Kıvır kıvır saçlarım zaten uzamakta bi hayli zorluk çektiği için gözümün taaa içi gibi bakıyorum ben onlara lakin o hoyrat öküz karı eli aldı o taa sırtımın ortalarında rakseden lülelerimi omzuma dek kısalttı. Tabi ki  o klasik saç kesmeden önce dialogu geçti

ben: Bak Burcucum ben saçımı uzatıyorum boyuna dokunmadan olabildiğince kırıkları al azcık canlansın tamam mı?

burcu: Ay tabi ki canım biliyorum ben nası kesiceğimi bana bırak sen. 

İşte ömrünüzde duyabileceğiniz en korkunç kuaför cümlesi de bu 'bana bırak sen' kısmıdır. Ulan oro.... karı madem feysbukta çok önemli işin var kesme ya da işini yaparken feysini düşünme. Aptal ya; face'e giricem diye 10 dakikada yolunmuş tavuğa çeviirdi beni. Hayatımda güveniğim ilk kadın kuaför olma özelliğini yitirdi ki kendisinin 2 senedir gayet sadık bir müşterisiydim. En son yaptığı %50 zam ve bu hareketiyle beni tamamen kaybetti. Bundan sonra saçımı kendim kesicem. Kimseye emanet etmicem :( 

Allah'ın cezası face adını duyduğumdan beri hiç hazzetmedim senden bir kere olsun üye olsam mı diye düşünmedim, ama sana üye olmadan beni tamamen kaybettin, nefretimi edindin. Seni Türkiyede yayan şahıslara da lanet okuyorum!

Allah'ın cezası kırıtık yollu kuaför; seni sevmiş, sana güvenmiştim saçımı b.k gibi yaptın, senden nefret ettim. Eve geldim ağladım. Vigoyu bile b.k gibi yaptın. Bi işi beceremedin. Saçlarım ve ben senden nefret ediyoruz. Ağzına sıçmak istiyoruz. Salon kadını edamızdan çıkıp bir çirkefe dönüşüp o tülü kafanı yolmak istiyoruz. 

Allah'ın cezası kafam, saçını o kadar özenle uzattıktan sonra niye kestirmeye gidersin ki? Al eline makası azıcık azıcık kes ucundan. En azından daha çok özenirsin di mi! Seni örten o güzelim saçlar sana çok kızgın...

Sevgili saçlarım, sizden çok özür diliyorum. Size gözüm gibi bakıcam söz. Kestirmicem bi daha. Kimselere emanet etmicem. Bak burdan ilan ediyorum çok güzel uzayacaksınız. Sizi seviyorum:(

Bugün, saat dörde geri dönebilsem kuaföre gider o laptop' u alır kırar internet kablosunu çeker işini yapacaksan adam gibi yapacaksın bu öyle feyste gezinmeye benzemez şıllık  der geri gelirdim. Saçım uzun olurdu ben de mutlu olurdum.

Mutluluğumu farkedemezdim; aslında mutluymuşum ben şimdi mutsuz olunca anladım. Şimdi artık mutsuz olduğum için daha mı mutsuz olmalıyım, yoksa mutluluğumu farkedemediğim için yine mi mutsuz olmalıyım:( yoksa koltuk değneklerim olmadığından mutlu mu olsam -türk filmi mode on-töbe töbe:)

ühüüüü saçım gittiiii:((

foto:deviantart

16 Nisan 2009

Kendini yaftala durma çalkala


Bugün küpe aldım kendime çok cici yıldız yıldız. Hem de 1tl'ye aldım. Dolanırken takıcıda baktım milyon tane haçlı kolye küpe falan alallalaaaa dedim acep bu yaz haç modası mı vardır nedir. Gezdim dolaştım bi tane kolye beğendim falan onu da alıcam; adam neden bukadar çok haç olduğunun açıklamasını yaptı; kiliseye yakın olduğundan böyle haçlarlan donatmışlar etrafı. Bi de moda oldu şimdi de özenti millet naparsın falan dedi. Simgesel açıdan evet hıristiyanlık için bir simge ama kesişen objeleri çok seviyorum mesela aldım takıcam diyelim direkt yaftalanıyorum özenti diye; bi de satan adamın kendi yaftlıyo. Haa bak bi de önce adam bana haçlı kolye satmaya çılıştı o da ayrı bi şey ki beni de özenti gördü heralde; belki arkamdan özenti diye içinden geçircekti. Şimdi onun gözünde özenti olmadım ay ne mutluyum mu demeliyim. 

Kültür empozesi falan bilmem ne tamam bunlar da doğru bi taraftan hak da veriyorum ama etiketlenmek de sinir bozucu bi şey. Hem de için dışın bilinmeden yapılıyosa. 

Beni etiketlerseniz şarkı sözleriyle etiketleyin isterim, en az biri The Beatles'dan olsun. Hatta kendimize etiket seçebilelim her alanda. milyonlarca etiketlenelim ama özgün olsun. Kalıplarımız değil bu etiketler; genişliklerimiz olsun. Sevgilim olsun etiketim onu bende göreyim o da beni yansıtsın sonuz görüntü oluşsun, gökkuşağı olsun rengarenk olalım, etiketimiz kendimiz olalım. Ne bilim sınırlara girmeyelim ama... Sınırlamasın beni biri tek lafıyla.

foto:deviant

15 Nisan 2009

içimden müzik çıktı


Mehmet güreli'nin harmony sini çok beğeniyorum. Dinlemek bana çok büyük zevk veriyor.Bi de Willie Nelson ve Norah Jones' un i don't want to get over you' su. Willie'nin Blue eyes crying in the rain'i.. Bir de Doi' nin the sea' sı. Daha çok var a dostlar hangi birini söyliyim... Ama 2 gündür canım Cat Stevens wild worl çekiyo. Hmm that child girl can be me.. What? Acaba David Byrne ve Brian Eno'nun ligh house u mu dinlesem.. Amaaaa benim için Gorky's Zygotic Mynci - Billie and the sugarloaf mountain çok ayrı.

Bossa novas i adore them.. muzik ruhun gıdası,

mmmh leziz!!

foto:deviantart

12 Nisan 2009

içses vs. vicdan- fb vs. gs


neden final zamanı aklıma boş vaktimde hiç mi hiç gelmeyen bütün işler geliyo ki... Çantam zaten bir aydır sökükken bugün dikiyorum, dolabımı sıfırdan düzenliyorum, bütün her yeri temizliyorum... Sevmiyorum bu huyumu. İnsanın içinde hiç mi bi şevk olmaz, hiç mi bi hırs olmaz ya:( 

Pis kafam, pis.. Durduk yerde iş bulup da ders çalışmıyosun işte bu kadar basit. Hiç bana avunma mekanizmanı çalıştırma şimdi, kendini savunamazsın. Şimdi yemek yiyosun, maç izlemiyosun ve de ders çalışıyosun. 

Ama izlesem nolur ki gece geç yatsam azcık, zaten izlemesem de aklım kalıcak:(

Hayır! Kaybedicek vaktin yok! Otur ve de çalış!

Ama lüüüğğğtfeeen bu son söz yarın hep çalışıcağğm, söööööz:(

Söz ver ama bak sonra yine bahane bulup durma?

Tamam tamam söööz! Oleeey derbi maçı izliceeeğm!

foto:deviantart

10 Nisan 2009

Bir öğretmen adayının iç ses yankılarının dünyaya yansıması -!'+%&


Ben ingilizce öğretmeni olucam kaçış kurtuluş yok devlet memuru olmasan da okulda çalışıyosun yani. Aklımda çok fena fikirler var ama. Kids let's listen some awesome musics ilen başlayıp ardından bangır bangır devam eden myuzik eşliğinde fill in the blanks wörkşiğtleri dağıtıcam. The Beatles dinleticem yavrularıma:) Let's read some fantastic stories diye devam edicem. 

Acaba nasıl bir öğretmen olurum. öğrenciyken ne kadar kolay ama öğretmen olunca tüm gözler üstünde. Ayakkabısı böle saçı şöyle bilmem ne diyosun. Bi şey bilmiyo bu diye damgalıyosun falan. Şimdi düşünüyorum da bana da gıvırcık nan bu hehe falan derler heralde. Marıl kafa diye dalga geçerler. Belki severler ama hı:( Severler mi acaba.. Merak ediyorum geleceği, belirsizlik de bi o kadar hoşuma gidiyo ama. Belki demek hoşuma gidiyo, umutlarım ölmüyo böylece..

İlköğretimde öğretmen olmak istiyorum ben ne güzel renkli renkli çok eğlenceli:) Bi de cıvıl cıvıl kalem açanlar, çöpte sohbet edenler falan olucak:D Örtmenim örtmenim diye vıcır vıcır bağırıcaklar. Ya deliririm ya daaaaa uyyy yirim yirim:D

Bu bir esinlenmenin ürünüdür dostlar bu da o esin kaynağıdır pijamalı blog:)

foto:deviantart

09 Nisan 2009

My lovely devil

priviyısli an may drims


Bir gün bir gün bir kız ruyasında çok ulvi şeyler görmeye başlamış. Sonra Freudcuğum bu olayı nasıl ide bağlar nası cinsellikten çıkardı acaba diye düşünmeye başlamış. Gördüğü ruyayı Freud gibi yorumlamaya başlamış. muhtemelen gördüğü o gökkuşağı renkli bir seks hayatına -ya da renklenmesi gereken- delaletti, ardından gökyüzünden yükselen ses altbenliğinin egoya kabul ettiremediği haykırışları olmalıydı. uuuvvv içinde cinsellikle ilgili fantaziler kuran bir altbenliği mi vardı acaba da bunu bastırıyordu; acaba bunları id'in emri altında mı yazıya döküyordu burada. hmm ilgiiiiğğnç..

Sonra durdu düşünü acaba bunu din uzmanımız nasıl yorumlardı. Sonra kendi kendine yorumlamaya başladı. Gördüğü ışıklar gelecekte çok iyi yerlere geleceğini anlatıyo olabilirdi, kara kötü bir renk yoktu. Gökyüzünden gelen sesler ise gökyüzü sonuçta muhtemelen muhterem birinin ona olan davetiydi. Çok güzel maşallah çok açık bir ruya. Bi de deniz kenarındaysan oh çok ferah, kimseye anlatmasındır.

Niobe falan da derdim de hiç bulaşmayım ben şimdi onlara. Ama çözemedim gitti bu röyalarımın gizemini. ya çok ulvi insanım ya da bilinçaltımda büyük bir fantazik kazı alanı oluştu.

Çok merak ettim bak şimdi.

Bilemiyorum ki, nerden bileyim ay, kimlere sorayım hişt, nerelere gideyim...

foto:deviantart

08 Nisan 2009

procekt görl on dı steyç


mm çok mis çok temiz proceler yaptım. çok cicoş oldular. ay ne güzel ne güzel demek isterdim ama stresli bir ruh halim olmadığından sevinme gibi bi durumum da olmuyor. Ama bitti de kurtuldum diyebiliyorum. iki adet ödevimi ve de iki adet sunumum hazir durumda. Aferin bana yıldızlı pikiyiii bi de elmalı pasta mmmmmh!!

foto:deviantart

07 Nisan 2009

KuKLa


Kafama dank edip beni yerden yere vurduran düşünceler var. Sevmediğim şeyleri yapıp kaçamadığım gerçeği mesela. Sürekli bir yerlere bağlı olduğumu kolumu kıpırdatsam irademle değil de iplerimle sanki. Kukla olmuş da yaşıyorum. Baraka diye bir belgesel var izledikten sonra çok sorgulamıştım kendimi, yaşamımı; küfür gibi gelmiştim kendime. Öyleyim aslında hayatım, hayatım? benim mi ki hayatım.. Çekiştirilip durmaktan yapış yapış b.k gibi bi yaşamdan ne kadar sıkıldım. Başkaları için bi şeyler yapmak sıkıyor beni. üniversite okunmalı evet hm hm, iş ara para kazan evet hm hm... Bugün bi işten aradılar nasıl da ümitlenmişim sonra arayıp tekrar ay öğrenci uygun değil kusura bakmayın başka zaman işallah diyen bir tip! deli oldum tabi ki... Nasıl da ümit bağlamışım, bu sistem nasıl da beni içine almış. Sıyrılıp çıksam istediğim şeyler için yaşasam sadece. Birilerine bağlı olmasam; hayal mi ki yoksa cesaretsizlik mi.. Sorgulamaktan sıkılmadan geçen bi hayatım oldu hep.Kafamın içini açıp deli gibi kurcaladım bu ne ki diye, ben kendi çıkmazlarımı çözdüm tek başıma. Ama şimdi öyle tıkandım ki nerdeyim ne yapmaktayım cevapsız kaldım..          

  Kuklayım ben kuklayım
Annem giydirdi beni
Babam boyadı yüzümü
Öğretmenler doldurdu içimi

Herşeyi onlar öğretti
İşe ne zaman gideceğimi
Ne zaman işten çıkacağımı
Kaç paraya çalışacağımı
Onlar öğretti
Kuklayım ben kuklayım

Oyumu kime atacağımı
Akşam kaçta yatacağımı
Çişimi nereye yapacağımı
Nezaman güleceğimi
Nereye gömüleceğimi
Onlar öğretti
Kuklayım ben kuklayım

İpimi çekersiniz, oynamaya başlarım
Düğmeme basarsınız, ağlatmayı becerirsiniz

Yalnız birşeyi unuttu bunlar
Yalnız birşeyi unuttu bunlar
İpler kimin elinde
İpler kimin elinde
İpler kimin elinde
İpler kimin elinde

foto:deviantart

06 Nisan 2009

narsist ruhun içinden fışkıran bir kaç ben cümlesi


Boş boş oturdum kaç gün yumurta dayandı derler ya aynen öyle bi şekilde deli gibi çalıyorum şimdi. Uykular haram oldu bana. Sen iki sunum iki de ödev teslimin varken aynı hafta içinde boş boş durursan ahanda olacağı buydu yoooook sen adam da olmazsın iflah da olmazsın.. 

Annen gibi tezcanlı baban gibi dakik olmalıymışsın da bi b.ka benzememişsin. Yumurta son dakka çocuğu olmandan belli zaten. 

AA evet ben öle son dakka olmuşum annem otuzlarındayken anam da babam da istemiyomuş aslında ama sonra babam çok istemiş de öyle olmuşum. Dedemler çok bakı yapmış oğlan olurum diye. İşte son dakka sürpriz olmuşum. Bazıları yemek üstü tatlı olmuşsun sen derler o derece tatlıyım yani:) 

Ama kişiliğimin gelişmesinde bu gelişimsel evrelerimin yanı sıra dünyaya geliş hikayemin de etkili olduğunu düşünüyorum. Yok yıldızlar falan değil, burç da değil ama bu hal, içinde bulunulan durumlar falan ne biliyim etkili bence. Benim bu son dakikacılığım mesela ya da olgun yapılı oluşum hep bundan; anam ben doğduğumda ablamın biri 12 imiş diğeri 7yani düşünsene ben çocukken geç kızlarlan büyüdüm ve olgundum hep arkadaşlarıma nazaran. Onlar abuk şeyler yaparken ben ablamlarla ciddi muhabbet ederdim. onlarlan gezerdik falan arkadaşları olurdu metalci tipler. Aslında çok da farklı bi hikayem yok. ablası, abisi olanlar geçer genelde bu yoldan. Etkilenir model alır falan fıstık. Ben de öyle büyüdüm. Ama şimdi cidden büyüdüm. Önceden daha narin ve kırılgandım şimdi daha dik duruyorum. 2senedir tek başıma yaşıyorum, yalnızım ve sadece maddi olarak -tabi ki duygusal olarak da- ama genel anlamda maddi olarak aileme bağlıyım. 1aydır gönüllü çalışıyorum, sorumluluk sahibi oldum yani. Ne biliyim büyüdüm aslında daha da. Ama içim yaşlandı mı biraz sanki bilmiyorum.Daha çabuk yorulduğumu hissediyorum, daha içime kapanığım. İçimde bir hoppala düdük havam var hala, deli gibi planlar yapıyorum kafamda mesela ya da hayal kuruyorum;ama ne kadar da olsa gerçeğe en yakın hayaller oluyo bunlar. işte bu da doğduğumdan beri yaşadığımız maddi ve manevi sıkıntılardan kaynaklı. Yani diyorum ya işte ben nasıl yerde ne şartlarda doğduysam işte aynen devam ediyorum. Değiştirebilsem tek bu son dakikacılığımı değiştirirdim heral. Ama biliyorum ki bazı insanlar bazı şeyleri çalışmaya ihtiyaç duymadan da yapabilir ve ben de onlardan biriyim;)

foto:deviantart

04 Nisan 2009

çıbık krakerin beynimde kopardığı fırtınalar


Tam 2 haftadır ders çalışmaya çalışıyorum ama illa mı bi şey olur illa mı bi şey çıkar yarebbimm!

Sunumlarım ve de bilimum sınavım var lakin oturmuş susam sokağı falan izliyorum. Deli gibin çıbık kraker yiyorum, kendimden geçiyorum resmen kıtırlığında. Böyle tek tarafından bi sıra yiyorum önce, sonra öteki tarafından; amaç kırmadan ne kadar yiyebilirim. Olmadı olmadı baştan mantığıyla 150g lık çıbık kraker paketleri evet pakatleri masamda çalışma alanımı yok etmiş durumda. Ulen o değil 5lt su alıyorum tuzlu kraker yemekten o da bitiyo üç günde. Manyak gibi kraker ve su iklisi zıçıyorum. 

Bi de ne anlamıyorum biliyo musunuz; benim param nasıl bitiyo onu. Tamam çok kişi anlamaz bunu belki ama; ben her seferinde bu kez hesap tutucam akbilimi aylık yaptım 55 tamam ora gitti; mm evet minibüse hergün 1.25ten bu kadar falan diyorum gerisi gelmiyo ki zaten kayda değer bi yere de para harcamıyorum görünürde bi şey yok yani.. Resmen yiyorum parayı 3 ora 5 bura derken anneeeeem param kalmamış benim ya... İşte böyle böyle her ay nereye gittiğini anlayamadığım bir para poroblemi içerisindeyim. Bi de işin en kötü tarafı bi şey bitti mi her şey bitiyo. Şampuan bitti mi kozmetik de bitiyo, o bitti mi çanta kopuyo, o koptu mu pantolon yırtılıyo. Evet cidden kot pantol yırtılıyo hem de en absürdik zamanlarda. 

İşte böyle böyle parasız kalınıyo. Allahtan kredi kartım falan yok da bi de onu düşünmüyorum. Taksit taksit çek amca sen diye diye bütçemin içine en saygıdeğer şekilde kokulu kokulu z.çarım ben. Oysa ki hesabını bilen akıllı bi kızdım ki ben noldu ki bana ühüüüü:( 

foto:deviantart