05 Ocak 2011

Ne yapıyorum ki?



İşte ben böyle sıkıcı bir ödev yapıyorum. Ne kadar da paylaşım severim yareppim bak ödevimi bile paylaştım...

03 Ocak 2011

Pisikletine Kurban:)



Muzicons.com
Duymayan kalmasın bu adamı: Gürkan Genç.


Kendisi binlerce kilometre yaparak Türkiye'den Japonya'ya bisikletiyle gitmeyi başarmış bir über kişilik. Ne diyem adam binmiş bisiklete çıkmış buradan yola git de git çöller aşmış, Pamir Dağlarına tırmanmış, okyanuslar aşmış! Ben başka isim bulamıyorum. 


Gürkan buradan bisikletiyle yola çıktıktan sonra tesadüfen bloguna rast geldim o blogda bu blogdur tık. Anam bi baktım adam binmiş bisiklete her zorluğu aşıyor tek başına! Hasta da olmadı lan. Bi kere hasta oldu. Şaşırıyorum. Diyorum bu adam ne yapıyor. Amacın ne dostum? Öğreniyorum ki amacı küresel ısınmaya dikkat çekmek, gençleri uyandırmak; oğlum bak ben napıyorum tükanı kapattım, yola çıktım, bizim pisiklet yolumuz yokken okyanusun altından ben bisikletlen geçtim. Sen hala aymaz aymaz dolaş, egzozda boğul. Armada'da yolda kuru araç trafiğini, o pisliği gör. Köprüde tıkıl kal nefessiz. Uyan uyan! demek...


Bu adam bunu yaptı. Buradan bisikletine atladı nerelerde kaldı, yanında kaldığı adamlar parasını çaldı, eksi bilmem kaç derecede pedalladı. Yolculukta nefis insanlar da tanıdı. Ben ve benim gibi takipçileri de eneeem napiy bu deli diye izledik durduk. Valla diğerlerini bilmem de ben hem kıskandım hem helal dedim hem övündüm hem sevindim hem çok güldüm. Tuvalette başına gelenlere de güldüm tapınakta başına gelenlere de. Hem de nasıl güzel anlatıyor bloga gidip görün derim. 


Bu adam Japonya'ya gitti incik değil boncuk değil...


Şimdi bu yol hikayesini amacını başından geçenleri bir güzel kitap yapacak. Hem öyle her gezgin gibi burada şunu yedim,şurayı görün şurada kalın diye de değil. Mis gibi anılarıyla dolu olacak. Ha ben okur muyum? okumam. Şaka lan okumam mı bi solukta okurum. Kendisini buradan tebrik havai fişekleri eşliğinde bir kez daha kutluyorum. 


Gürkan Genç bir bisikletçi olarak ilklere imza atmış büyük adamsın be paşa!


birine de böyle yazı yazabilir miymişim ki...