19 Eylül 2009

anlamıyorum zaman zaman genellikle bazen ve sık sık

İnsanların her şeyi güzelce söyleyebilecekleri bir sistemleri var diğ mi..Evet. Bu sistem başlı başına öncelikli olarak konuşmadır diğ mi? O zaman neden sessizce anlayışla halledilebilecek şeyler direkt bağırma yoluyla halledilmeye çalışılıyor? Hoşgörü istiyorum. Halden dertten anlayan insanlar olsun istiyorum etrafımda bırakın etrafımı en yakınımda. Annemle sık sık kavga ediyoruz. Sebebi de annemin ses tonunu HİÇBİR zaman ayarlayamaması. Onunla dertleşmek bile olanaksız. Genelde ailelerde dengeleyici bir unsur olur ya baba ya anne bir şekilde rahatlatır fakat garip bir şekilde benim ailemde dengeleyici unsur olan o kişi yok. Aile içi genel dengeleyici benimdir hatta genelde.
Konuşmakta ve paylaşmakta problem yaşıyorum. Ailemle problem yaşadığım depresif bir hayat sürdüğüm gibi bir şey yok. Fakat çoğu zaman benden haberi bile olmayan-neler yaşadığım, neler hissettiğim gibi..- bir ailem var. Konuşma ve paylaşım eksikliği tavan yapmış durumda. Çocuk gibi küsen bir annem ve küsme alışkanlığı olanlardan nefret eden bir de ben varım. Kıyamıyorum anneme haksız bile olsam özür diliyorum ama bundan sıkılmaya başladım artık sanırım. Çünkü büyüyorum ve artık zor geliyor bazı şeyleri kaldırmak.
Sıkıldım..
Migrenim tuttu.
Depresifim bugün.
Evet anne lanet bir çocuğum.
Bayramdan önce ne hoş;
Lakin bayram gelmiş neyime..

8 yorum:

LoLLa dedi ki...

"annemin ses tonunu HİÇBİR zaman ayarlayamaması. "
ahh aramiza hosgeldin sen ve ben ve daha sanirim bi suru kisi :/
tlfda annenle konusmayi da sevmiosundur sen, acinca da panikliosundur :/
yasadim yasiorum ordan biliorum :/

ps: eet anne ben de lanet bi cocugum sana layik diilim aq

ps II: sevgiler .)

Turist dedi ki...

bence 2. ergenlik diye bir şey var. 40-50 yaş arası yaşlanmaya hazırlık dönemi, roller değişiyor bu dönemde çocuklar ebeveyn oluyor.

bossa nova dedi ki...

LoLLa; biliyordum yalnız olmadığımı:)
yok bizim telefonda öyle bi problem olmuyor yüz yüze yaşıyoruz aşkımızı:)

bossa nova dedi ki...

turist; ahh evet ya aynen! kesinlikle katılıyorum..

stickman dedi ki...

az daha sabret, sen öğretmen mi memur mu ikisinden birini olmak için uğraşıyodun sanırım. gerçi öğretmende devlet memuru değil miydi. neyse buraya takılmayım. işte olduğunda kurtulursun. basarsın parayı kendi evini tutarsın. nihohoh :D

bossa nova dedi ki...

nihohahahoo:) evim olacak olacak olacak arbam olacak olacak olacak:)

stickman dedi ki...

kızlarda varmıııı? vaar vaaar :p fresh b miydi bu :D

bossa nova dedi ki...

haha evet:) süper şarkıydı kendisi vakti zamanında..:)