10 Şubat 2010

What I felt what I known


Şehirden şehire insan karakterlerinin değiştiğine inanıyorum.

Sosyal paylaşım ağı dedikleri şey var ya bence en sosyal sayılan sitelerde sosyal değil. Sosyal olsa iki kişi bir araya gelince konuşacak konu bulursun fakat böyle asosyal bi şekilde pc başında duruyosun facebook tan tüm dedikoduları öğreniyosun ama ortak arkadaş oldukların zaten bunu biliyor yani bi araya gelince ne konuşucaksın..Sinema, Kitap bunlar ayrı mevzular elbet..

Facebook hesabım yok; mutluyum insanlar neye ne kadar şaşırdığımı yüz ifademden görüyorlar FACE imden ama BOOK umdan değil.

Dil mi kültürü etkiler kültür mü dili? Ne çok da tartışmalı konu.. İki örnek Arapçada bissürü renk ismi var deve rengi tonlarında.. Malum çöl iklimi. Fakat biz ona deve tüyü- kemıl deyip geçiyoruz.. Türklerde de aile bağı anlatan isimler böyle elti,yenge etc.. Kültür ve coğrafya dili etkiliyor diyelim bu noktada.. Diğerine verilebilecek örnek bazı dillerin olumsuz yapılarla kurulması karamsar insanlar yaratması olabilir.

Escher' i seviyorum.

İnsanların doğumdan ölüme kadar geçirdiği dönemi izlemek çok değişik. Doğumdan sonra büyümesini izlemek bence bu çok güzel..

Ne istediğini bilmek kadar güzel bir şey var mı.. Ama o istediğin şeyin olması için bir çok şeyden vazgeçmek zorunda kalmak kadar da kötü bir şey var mı... İkisi arasında karar vermek zorunluluğu kadar berbat bir şey var mı!!

Kendi evin varken başkasında kalmak neden!! Aynı şehirde bir başkasının evinde kalmak çoook yakınım bile olsa hoşlanmadığım bir şey. Sevdiğim arkadaşlarımla toplanmak amaçlıysa iyi de ne kadar olsa kendimi özellikle ertesi gün iyi hissetmiyorum.

Yabanlı Kadirli reklam sırf bi kalıba uydurulmak için üretilmiş gibi. Hani güncel karakteri nası kullansak gibisinden..

CardFinansa karşı neden bi antipatim var?

Gün içinde neden sürekli uyumak istiyorum?

BU yumurtalardan hangisi daha büyük?

Babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi?

foto:deviantart

5 yorum:

Turist dedi ki...

Kendi evin varken başkasında kalmak! hah işte ben de bu durumdan çekinen bir insanım, rahatsız oluyroum lahana dolmam =/

Piyaztheoz dedi ki...

4. paragrafdaki filoloji aşkını ve finalini pek beğendim.

bossa nova dedi ki...

Turistçiğimm; ah evet beni anlayan biri var!!

bossa nova dedi ki...

The Oz; teşekkür ediyorum efendim teveccühünüz..

sürüden ayrılan koyun dedi ki...

cardfinans milletin götündeki donu aldığı için antipati toplamış olabilir.