24 Şubat 2010

YOL




Sabah sabah nerden çıktığını bilmediğim bir sıkıntı hasıl oldu. Puslu Kıtalar Atlasını okuyanlar bilir. Bünyamin Atlastan niyet çeker; benim de şuan böyle bir atlasa ihtiyacım var sanırım.
Bulunduğum yerde uzun süre kalmak ya da aynı şeyi uzun süre yapmak beni sıkıyor. Heveslerim de gelip geçici oluyor. Sonuna kadar ulaşmak zaman ve çaba ister biliyorum ama benim hevesim çabuk sönüyor. Her şeye el atasım geliyor; sonra sönüveriyor isteğim.

Bugün de her şeyi bırakıp gitme hevesim tavan yaptı yine. Her gün baktığım dünya haritasından bir yer daha beğenip uçak bileti ayırtmak gibi bir huy edindiğim şu sn zamanlarda alınmayacak bir sürü bilet rezervasyonum var. Saçma sapan şeyler yapıyorum farkındayım. Belki de hava alanına gittiğimde vazgeçip geri döneceğim yolculuklar planlıyorum. Zaman zaman trenle gidiyorum bazen feribota biniyorum. Emin olduğum tek şey uzun süre bir yerde yaşamaktan hoşlanmadığım. Görmek istiyorum; insanlarla konuşmak, daha çok dil öğrenmek..
Ama bakıyorum da şuanda isteklerine sıkı sıkıya tutunamayan biri görüyorum karşımda. 'Ben' lerim çatışıyor bir 'ben' bir 'ben'i izleyen 'ben' bir en içimde 'ben' e bunları yaptıran 'ben' ve daha bir sürü 'ben'. Bence ben çok lanet bir kelime.

Son zamanlarda hissettiğim hiçlik isteğinden de nefret ediyorum ayrıca. 'Hiç bir şey yapasım yok' , 'oturmak istiyorum hiçbir şey yapmadan' demekten de sıkıldım. Otururken beynimde her yöne seyahat ederken sabit kalan bedenimi o an sevmiyorum. Yapmadan etmeden oturan ya da aslında oldukça aktif olarak yol alıyorum. 'Yol' demiş Oruç Aruoba

' ...neyse—varsın sen; ve ben, elbet
bulacağım bir yol—varsa eger bir yol
--ya da benim varsa, bir yol bulma
yeteneğim—yetersem buna... '

Ben de bir yol arıyorum varsa eğer ya da varsa buna yeteneğim.
Hiç sönmemiş hevesim bu konuda işte bunu garipsiyorum ya bir bir vazgeçerken her şeyden...

harita:deviantart


3 yorum:

stickman dedi ki...

sen yol ve yolculukla ilgili ne çok yazı yazıyosun ya. belkide yalnız yolculuk etmekten sıkıldın. bana sponsor olursan beraber yolculuk edebiliriz valla :) yada buraya gel, basketbol oynayalım senle. kurtul şu düşüncelerden, at kafandan rahatla. spor iyi gelir.

bossa nova dedi ki...

stickman; insanda yol tutkusu olunca oluyodur öyle yol yazıları:)
valla devlet bana sponsor her ayın 7sinde sağolsun. ben de onla geziyorum anca:) Bi ara konya'ya gelicem yolda görürsem sana nanik yaparım tanırsın beni:)

stickman dedi ki...

puhahaha nanik heee! :D maanyaaksoouun!