26 Şubat 2012

Çalışan kadının kafası karışmış bence





Türk kadınına has bir durum mu bilmediğim bir 'çalışan kadın' görünümü var. 
Kırk yaş ve üstü kadınlarda genellikle durum sabit hacı. Boşanma oranının gün geçtikçe artmasının da bir ayağı çalışan kadın oranıyla alakalı elbette. Anlaşamıyorsan ayrıl anacım diyecek lafım yok fakat ben görüyorum ki bir nevi 'ben ayaklarımın üzerinde duruyorum' patlaması yaşanıyor. Yani çözüm aramaktansa direkt bitirme yolu seçiliyor bir noktada. Bunu neden kadına bağladığımı anlatmama gerek yok sanırım zira çalışan kadın kavramının ülkemizde geçmişi çok değil.


Şimdi benim genel geçer dikkatimi çeken nokta şu; ele aldığım 40+ çalışan kadın giyim, hareket efendime söyleyim gülme şekli olarak bile aynı lan!


Kadını al böyle incele göreceksin;


Elliyim ama yirmi hissediyorum insanı


Kadın kocasından ayrılmıştır ve kendi tabiri ile hayatını yaşıyordur. Kendinden genç arkadaşları ile süper anlaşmaktadır. Beraber plan yapar, gezer eğlenirler ve yirmi yaş kıyafetler içerisinde mutludurlar. Eve geldiklerindeyse depresif hayatlarından bahsedip küçük çaplı depresyon yaşarlar fakat aman beee der ve gülmeye devam ederler.


Ben çocuumla arkadaş gibiyim.


Bazı kadınların arkadaş gibi olma mevzusunu oldukça abarttığını düşünüyorum. Annesin sen bi kere, arkadaş gibi olabilirsin tabii ama annesin oğlum! Yakında arkadaş gibiyiz beraber uyuşturucuya başladık ekiki modunda dolanacaksın. Anneysen anneliğini bil, bilinçli anneyim ben diye entelkuntel konuşup saçmalama sinirlerimi bozma.


Ofisteki olaylar olaylar


İş yerinde yaşanılan olaylar dünyanın en önemli gizlerini içinde barındırırmışçasına önemlidir onlar için. 


Takılarım var benim


Bu kadınlar nedendir bilmiyorum büyük takıları severler. Özellikle kolye ve yüzükleri bildiğin dikkat çekecek kıvamdadır. Kimileri yarı mistik takılırken diğer yarısı kokoş büyük takılıdır. 


Saçlarımdan anla bebeyim


Fönlü, sarı balyajlı uzun saçlar vs. kısa kızıl saçlar? 


Bir diğer nokta ise sigaradan çatallaşmış ses ve şuh kahkahadır.Aynı zamanda kırmızı ya da tonlarında kemik çerçeveli ya da taşlı gözlükleri vardır. Çoğu zaman güneş gözlükleri saç toplama aracı olarak kullanılır taraflarından.


Şimdik bu hanımlar çalışıp ayakları üzerinde duran ikinci ya da üçüncü nesil Türk kadını olarak değerlendirilebilirler fakat olayı içselleştiremedikleri için bu tipolojik başlıklar altında toplanır hale geldiklerini düşünüyorum. 


Çalışıp para kazanma olayını hayat olarak göremem ben. Hayatım evimde başlar benim, giderim çalışır gelirim. İşle yaşayamam. Ondan garip geliyor belki de ama sormadan edemiyciğim:


Neden böylesin bacım bi anlat derdini bana, gel bağrıma yaslan? Şefkatli kollarımda sana derman olayım. 


Öberim çüz,bay,çav,arivederçi,adiyos,oruvar.

8 yorum:

eLmyra dedi ki...

helloooo :) ama tüm o teyzeler gözümde canlandı, odaya doluştu bir anda.. yazık değil mi bana? :( :)

bossa nova dedi ki...

eLmyra, hellö mellööö!

anneeem sana kıyamam kii:(

O teyzeler her yerde bebeğim, kuaförde de saç dipleri boyalı halde beklerken manikür yaptıran teyzeler onlar. Naapim ama napiim :(

Piyaztheoz dedi ki...

merhaba sayın nova
yazınız gene on numara !

bencil bir insan olarak da hemen düşündüm:
''Saçlarımdan anla bebeyim'' hariç kedinlerine karşı nötr'üm.
kadınları severim evet.

bossa nova dedi ki...

Sevgili Oz, on numara verdiğiniz için teşekkürlerden bir demet yapıp masanıza yolluyorum; pek yanar dönerli:)

La Loba dedi ki...

Tanımlamalar bariz efendim. Gelin görün ki naçizane nefret ederim çalışan kadınlardan çünkü kadınlarla çalışılmaz. Deli olan erkek patronlarla da çalışılmaz ama benimle çalışılır. Hobarey dellendim işsizlikten. Keşke öğretmen olsaydım eşeğim ben.

bossa nova dedi ki...

La Loba, bir öğretmenden daha iyi noktada olacaksın bebeğim eminim ki;)

Demirbey dedi ki...

Hmm diye diye ibret yükleyerek okudum. İbret aktı kulağımdan. Gel gelelim bir Derya Baykal kadını, bir Yeşim Salkım kadını tarzı kadını tarif etmemişsin yeaa

bossa nova dedi ki...

Demirbey, lütfen silkinip kendinize geliniz ben maliyede çalışan hanım teyzeden bahsetmiştim?