22 Mart 2012

Efkarlanıp rakı içemeyen bir şahsın hazin öyküsü: bossa nova

 


Sigara içemem, içmeyi bilmem. Elimde sigara bile tutamam o kadar beceriksiz bir insanım. Dün efkar bastı diye sigara içeyim dedim. Öksür allah öksür rahat rahat bunalamadım da. Güya tribe giricem giremedim, açtım yutubdan en kıyamet şarkıları. İçim bunalıyo da sigara bile içemiyorum nasıl efkarlanayım dedim o an. Efkar bile yarım hacı. Sevincim g.tüme girer, üzüntüm b.kum gibi. Ne garip insanım oğlum ben. 
Sussam bi şeye benzemiyorum. Profilden kötüyüm çünkü. Bence susunca güzel olan insan profilden hoş olandır. 
Ben sussam gudubete benzerim. Konuşsam efkarlı laf edemem, sesim de güzel değil bi arabesk fantazi dalında eser sergileyim. O değil rakı da içemiyorum. Bildiğin sinir bi tipim. 


İçki iç desen tekila getir hacı ortam şenlensin hamallığa lüzum yok der üç şatımı yapar muhabbetime dalarım. Baktım kafam açılıyor hoop 2 şat daha. Üstüne de milırımı içer eğlencemi yaparım.


Efkarımı ben yatınca yaparım. Yatağa yattım mı Allahım bi gör beni, o nasıl kendine acımalar, o nasıl kendini eziklemeler öyle. Dersin ki almalık, evde besleme olarak çalıştırmalık bir yaratığım o an. 
Ağlarım falan. Sabaha gözlerimi göremezsin bak o zaman. 


Ama dert dinlerim bak. Ha bi de şöyle bi huyum var ben hasta bakmayı falan çok severim. Ne malım di mi. Böyle biri hasta olsun hemen bi ıhlamur kaynatayım efendime söyleyim iki damla limon atayım içine falan. Çorba pişsin hatta kişiyi ellerimle besleyim, öyle de anaç ruhluyum. 


Ama efkar konusunda kötüyüm. Efkarım kötü benim. Çünkü ben Yılmaz Erdoğan şiirlerini okuduğumda hep bi yerde cozuturum. O yüzden Allah beni cezalandırmış olabilir. 


Ama ben sofrada iyiyim bak. Zeki Müren'i delicesine severim. Ama efkar eyleyemem. Sesi çatallı bir kadın olabileceğimi sanmıyorum. Ama efkarlananların kadehini doldurup arada meze getirip götürebilirim. 


Balık yerim, ama roka yemem bence ondan da kötü olabilirim bu konuda. Hem rakı roka balık üçlüsünden 2si yok bende. Onun yerine pizza,şarap,film de demem. Ama belki bol bira bol sohbet derim. Ama efkarlananların sırtını sıvazlayıp 'hadi be Mücahit ağbi çek' derim. 


İşte efkarlanıp bu yazıyı yazan bir insandan ne beklersen o kadar benim efkarlık halim. İçim içimi yiyo Coni. Efkarlanabilip içimi dökmem gerek.


Efkarımı kussam karşıki dağlar yıkılır da işte. O karşıki dağlar dumalı dağlar. Urfanın etrafındalar. Ben de ceylanım seke seke çaydan geçerim. İşte ondan efkarlanamıyorum. Seke seke olmaz çünkü bu işler. 


Aslında rakı falan içeydim iyiydi de işte...



16 yorum:

Mia Wallace dedi ki...

sen efkarını öyle güzel anlatmışsın ki efkarınla neşelendim yahu :)

gerisi önemli değil... dedi ki...

tek başına deneme :)

Demirbey dedi ki...

Efkarlıydım zati, yazınla yelledin beni, kor eyledin. Akşama ben de dışavurum gerçekleştireyim. Dolaptan bira getirsen ya?

La Loba dedi ki...

Bence efkar için malzemen eksik senin. Efkar bastırması gereken nedir onu bilemedim ama malzeme eksik hacım. Rakı olup olmaması önemli değil mesela ben de rakı içemem. O anason kokusu beni öldürüyor daha yudumlamadan öğürmeye başlıyorum. O nedenle çok güzel votka içerim, şarap şişesinin dibini görmeden masadan kalkmam. Efkarın dibine vururum niyeyse. Sanırım bu durum moda girmekle alakalı. Ben çayla bile efkarlanırım. Çay benim için Bursa'yı, üniversiteyi hatırlatır da ondan. Hayatımın en güzel günleriydi geçti gitti. Hey gidi heeey! Mesela şu an efkarlandım nasıl da kolay görüyor musun? Film izler efkarlanırım, yavru kedi görür efkarlanırım, Beyoğlu'nda efkarlanırım, Bozcaada'da efkarımdan ölürüm beeeeee!! Ahahahha koptum ama şimdi :D

Efkarlanma yavrucum. Ne gerek var şimdi. Sevgilin uzakta, annen baban uzakta diye. Yaban ellerde bir başına gariban kaldın diye. Urfa'nın etrafı dumanlı dağlar diye. Yalnızsın diyeeeeeeeeeeeeeeeeeee!! Yine efkarlandım ben. Sen de efkarlandın mı şimdi?

Not: Bunları yazan 30 yaşında evli barklı kadın. Utandım halimden ve yine efkarlandım.

bossa nova dedi ki...

Mia, neşelen bebeyim neşelen hop trilillaaaaaaa:)


gerisi önemli değil, denemem bile:)


Demirbey, kaptım geldim diyelim; daha önceden bana olan bira sözünü de sayarsak ki kilometrenin daha da arttığını hesaplayalım sanırım bana galonla bira borcun olur. Fakat ben elimde tek birayla çıkar gelirim. KIhkıhs:)

bossa nova dedi ki...

La Loba <3 malzemenin hasını veriyosun bana; geçmiş günler ühüüü. Bak bi kere suyla sarhoş olmuşluğum var benim de. O da ayrı bir mevzu tabi. Çay konusu bende efkarlık zaten, bırak bi yeri hatırlatmasını Türk çaylı bir yer olmaması bile efkarlık benim için şuan. hala kaçak çaya alışamadım da :S Yalnızım huleeeyn ühhhüüüüü:( Efkarın dibinden de çıkarıcan mı beni peki:)
Öberim ki<3

La Loba dedi ki...

Efkarını dağıtmak isterim hemen git benim yeni iş görüşmesi maceramı oku ya da sittir et bu günlerin tadını çıkar. Anı yaşa beyb! Bu da geçer.

Heee bir de kaçak çay içme bak geçen gün haberlerde çıktı içinde binbir türlü zehir varmış. Sen git en yakın markete al mis gibi Filiz Çay falan onu iç.

bossa nova dedi ki...

İnsan gibicesinden biri olsa karşında iyi olcak da, hep seni mi buluyo bunlar ki acaba?

Evde Çaykurum Filizim baş köşemde <3
Okulda kahve ve bitki çayı içip duruyorum. Onlar da çay gibi değil bacım...

Anı yaşayıp öğrencilerimin notlarını e-okula girdim asdfg:D

Öberim

Adsız dedi ki...

efkarlanmak için rakıya sigaraya ne hacet, bazen bir şarkı bile yeterli olur.
sigara içemiyosun ama yine de nargileyi dene derim. bkz: berceste

bossa nova dedi ki...

ne bercesteymiş ya hu:D her şey bercestede canlı müziği, nargilesi, ortam insanı falanı feşmanı :) Ev insanıyım ben çokça.
Şarkı deme men de boor valla şarkılardan çıkamıyorum zaten:D

Piyaztheoz dedi ki...

''Bence susunca güzel olan insan profilden hoş olandır.''
büyük tespit.
bloguma telifliyle yazıyorum.

bossa nova dedi ki...

Oz zevklen efenim.

eLmyra dedi ki...

uuu beybi, yeminle anırdım gülmekten, hostelde tanımadığım insanlarla dolu bi odada tüm bakışları üzerime topladım, sanırım hayati tehlike içindeyim artık :) efkarını ne de güzel anlatmışsın yaa :) olay rokada tabi işte.. :)

bossa nova dedi ki...

eLmyra, efkarım katlanarak büyümekte annem malesef...
kıyamam kız düşman olmasın kimsecikler ikikik:) nerlerdesin sen onu de asıl bakim!

Blogger Bolat dedi ki...

Aman içmeyin daha iyi :))

bossa nova dedi ki...

Bolat paşam en iyisini bilirsiniz efendim:)