13 Mart 2012

Kuaförmetre



 

Kuaföre gideceksem, ister faşist de ister cinsiyetçi de ne dersen de ama benim tercihim, işini on numara yapan hanımları tenzih ederek derim ki erkek kuaförden yanadır.
Bir kere en başta bir kadının başka bir kadını kendinden güzel görme isteğiyle tutuşacağına inanmıyorum. Kadın mutlaka bi yerine 'nazarlık' yapar o saçın. Ya yamuk keser ya rengi çikin olur falan. Bence bu konuda kadın erkek fark etmez kuaför andı gibi bi şey olmalı. 
"Saçı asla istenenden kısa kesmeyeceğimeee, bok sarısı boya kullanmayacağımaaa, her boyayı doğal diye yutturmayacağımaaa " diye başlayabilir.


Ayrıca şöyle bir dikkat ediyorum ve bakıyorum da yapay sarıları; oksijenli suyla açılmıştan hallice saç tonlarını beğenen kadın toplumuna ben saçlarımı nasıl emanet edeyim. 


Erkekler boya konusunda daha iyi çünküüüüü,


Bu bir gerçek ki erkekler doğalı, doğal değilse de doğala en yakını seviyor. Uç renkleri genelde doğal tonlara dönüştürme taraftarı oluyorlar. Ya da fön çekecekse doğal görünümlü ve bi o kadar da havalı fönü bir erkek daha iyi çekiyor. Görmek istediğini yapıyor bir nevi. Fakat bir kadına kırık fön çek aplaa dediğinde sana bunu yapar; 


 

Ama bi erkek kuaföre dersen şunu yapar; 

 

Adam tabi seni böyle görmek isteyebilir aynı zamanda ama hayat bazen herkese adil davranmıyor dostum.


Bu düşüncemde ne kadar haklıyım bilmiyorum ama yıllardır tercihim erkek kuaförlerden yana olmuştur. Ne zaman saçımı zorda kalıp bir kadına kestirsem belimde olan saçım boynuma çıkar.
Ama erkek seni kırmaz ısrarla "ucundan al Meğğmet" dersen ucundan alır. 
Mesleki eğilim olarak makasa aşık bir topluluk oldukları için erkeklere de oldukça ısrarcı davranmamız gerek tabii.

Ayrıca makyörlerin de doğallık konusunda daha başarılı olabileceği tartışılabilir bence. Göz altına yoğurt kıvamında beyaz bir şeyler sürüp kirpiklerini ok ok eyleyerek suratıma bakan birine nasıl güveneyim a dostlar!

Size sevgile sunar, yanacıklarınızdan makas alırım.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

neyse ki erkeklerin böyle dertleri yok :) kuaför andı fikri de orjinalmiş, adı da kleopatra yemini olur herhalde :D

bossa nova dedi ki...

:) ben ciddiyim yemin konusunda :)

Hektor dedi ki...

Cinsiyet ayrımcılığı yapıyorsan eğer, yine de, kötü saç kesen erkek kuaför yerine, (işini on numara yapan) ve iyi saç kesen kadın kuaföre git derim.

Yani, 'solcu fakat kötü diş çeken dişçi yerine, faşist fakat iyi diş çeken dişçiye gitmek' gibi bossa nova...

La Loba dedi ki...

Kadın-erkek diye ayıramam çünkü bir kere kadın kuaföre denk gelmiştim o da çaresizlikten. Nedense gittiğim kuaförler hep erkek idi.

Kuaförler hakkındaki tek gerçek ise hepsinin 'ucundan azıcık' cümleciğini 'kökünden götür' anlamalarıdır. Allah ıslah etsin ne diyeyim.

Makyörlere diyecek bir şey yok. Suratınıza maske taksanız daha iyi olur ne o öyle kalıp gibi. Ama evlenirken yaptırdığım makyajımı gerçekten beğenmiştim çünkü 'gelin sade olmalı' ilkesini benimsemiştir makyör milleti.

Bir tavsiyem daha var ölmeden mutlaka Adana'da cumartesi ya da pazar sabahı kuaföre gitmelisin ve görmelisin o halleri. Düğün öncesi çılgınlığı. Her giren assolist gibi kuş kafa, kalıp surat olarak çıkıyor. Cık cık!

Oooo bloguma yazmadım ben böyle uzun :D

bossa nova dedi ki...

La Lobam, kötü erkek kuaföre niye gidem :) Elbette iyi kadın kötü erkektense tercihimdir.
Saç kesme konusunda ne desem ne desem o kadar doluyum ki bu konuda pöykürsem karşıki dağlar yıkılır vay vay.

Gelin sade olacak bence de mis gibi... Gelinlikle tanıyamadığım insanlar oldu benim. O kendi yüzü gitmiş yerine bi başkası gelmiş sanki.

Adana tavsiyene uymak istemiyorum o da nesi bebeyim korkuğnç :s

Ocakta kuru dolmam var ben kaçayım yine beklerim yemeklere de kal e mi ekiki:D

Piyaztheoz dedi ki...

erkek berberleri de asla istediğin saçı kesmezler.
kafa yapına ve saç tipine uygun bulduğu saçı keserler tabii bunları iyi berber oldukları için yaparlar. hatta sen saçını tarif edersin sonra berber bi kafanı yıkayım der ve senin bütün özgüvenini siler atar.
ama bir de istediğin saçın aynısını yapan erkek berberleri vardır ki işte bunlar sokakta saça bak ne biçim diye işaret ettiğimiz arkadaşlarımızın kafalarındaki saçlardır zira katlı ve rahat geçişler bu saçlarda gözükmez bir ucu sınırısız uzun ve o ucun da en ucu sarıya boyalı diye uzar gider..

ustalara saygı kuşağı.

bossa nova dedi ki...

The Oz, genşler çıldırmış olmalı. O saçların yer çekimine ve anatomik yapıya inat nasıl şekillere girdiğini görmeye tahammülüm yok.

Kadın kuaförleri de yapar ki onu gel bak çogzel kescem der ama affedersin b.kumdan hallice bi hale sokar yeminle.

inanirsakolurbence dedi ki...

Tüm söylediklerine katılıyorum:)

bossa nova dedi ki...

katıl yevrum katıl da napcez bu kuaförleri:)