11 Eylül 2012

Ayva göbeğime gurbaney





Yüzüne Urfa vurmuş dedi.

Kim vurmuuuş? diye sordum.
Urfa Urfa, diye yineledi.
O ne demek ki şimdi dedim. Urfa'nın vurduğu yerde kebap biter benim bildiğim. Ayrıca kimsenin yüzüme vurduğu falan da yok. Yoksa Urfa sana iyi koymuş, ağzın burnun yamulmuş mu demek istedi diye düşündüm.
Güzelleşmişsin yani, dedi.
Bu cümleyi duyan her insan varlığı gibi ağzımı yaya yaya sağ ol, aslında bi şey de değişmedi ama, diyerek yarı alçak gönüllülük yaptım.

Uzattığı dürmükten büyük bir ısırık alarak kebabın tadını çıkardım.
Patlıcanlı kebap dediğin dünyadaki en büyük nimetlerden biri, diye geçirdim içimden. Bostanaya kaşık salladım ve göbeğime baktım.
O da nesiydi, giderek büyüyen bir çığ gibiydi. Şaka lan. O kadar da değil. Bir cm göbek vardı. Ama olsundu; bir Adriana Lima'nın vücuduna sahip olmak kolay değildi. Gerçi Adriana'yı getirsek o da o dürmüğü mideye indirmekten kaçınmazdı. Fakat bilirsin kimimiz elimizden yağları akıta akıta yemeyi tercih ederken kimileri "bıçak alabilir miyim lütfen" der.

Çok yiyince "pilates topu alalım" dedim sessizce ev arkadaşımın kulağına eğilip. Her yeni yetme kadının yapacağı ilk hareketi yapmıştım. Pilates topu alınca sanki göbek kendiliğinden gidiyordu. Para verdik, ayıp olmasın diye 1-2 gün üzerinde debelenip bir kenara atacaktım nasılsa. Ebru Şallı'nın nefes verişleri kulağımda çınladıkça terlemeye başladım birden. Tüm kaloriler kendiliğinden yanıyordu. Aman Allah'ım işte asıl yol buymuştu! Asıl düşünmem gereken o nefes veriş sesimiş! Birden 'EVREKA' diye bağırdım. 

Şükran teyze "kızım ne diysen, anlamadım. Dürmük mü istiysen" dedi. 
Derdimi anlatamazdım ona fakat bir dürmüğü daha mideme indirebilirdim. 

Not: pilates topu aldım, ayaklarımı uzatması iyi oluyor.

8 yorum:

La Loba dedi ki...

Biz eve neler aldık o bir cm göbek için lakin öylece duruyorlar. İkinci el olarak satıp eliptik bisiklet alacağım sonra gelsin kaslar gitsin yağlar. Breh breh. Epru Sallı elimi öpecek hahhah.

bossa nova dedi ki...

:D hişşş bende de topla lastik var ikinci el kaça gider? :D

gerisi önemli değil... dedi ki...

ezgi mola köpeğini gezdirirken kilo verdiğini fark etmiş ve sonra üstüne rejim yapıp tığ gibi olmuş bak, al bi köpek gezdir onu, eriyormuş demek :)

otomatik portakal dedi ki...

ya git.. karın kaslarımı sıkılaştırıyım dedim.. abuk sabuk bi hareket varmış.. -.- bi kere yaptım sonra pıstım kaldım..

salalım göbekleri oooh.. negadan da rahat ama deyil mi..
plates topunu sandalye bulamayınca üstüne oturmak için kullanıyorum.. çoğoş oluyo.. hı-hım..

bossa nova dedi ki...

gerisi önemli değil; köpek alsam burdan sürerler beni köpek olan evde namaz kılınmaz diye:) Beni bilirsin, aslında tüm bunlar kurmaca yeterince fitim :D

bossa nova dedi ki...

memento mori, o kadın var ya kafayı yemiş olmalı. İzlerken bile yoruluyo insan.
Hee aynen salcen göbekleri möbekleri hatta arada tişörtünü kaldırıp havalandırıcan ohhh missss :D Pilates topu çok farklı amaçlarla kullanılabilen meşin yuvarlak olarak tanımlanabilir bence.
öberim <3

Adsız dedi ki...

urfanın dürmüğünü yediysen göbek kaçınılmaz demektir, hiç kurtuluşun yok. artık sen de göbekleri salalım moduna girer teselli edersin kendini :)

bossa nova dedi ki...

Kilo veriyorum sürekli ya:( göbek möbek yok hacı. Sıkıntıdan sarıyorum ona buna :D