28 Mart 2012

Yeni nesil nano zikirmatik



    VS.  


Dini açıdan samimi olmak gerekirse sıkı sıkıya ibadet eden bir insan olduğum söylenemez. Genel anlamda inançlı biriyim ama şunu söylemek zorundayım ki cennete gitmek için Urfalılardan bana sıra gelmez hacı.
Burada insanlar inançlarına inanılmaz bağlı, namazını kaçıran tek kul görmedim diyebilirim. Hatta 4. sınıfa gidip örtmenim ezan okundu mu diyen öğrencilerim var. Sabah görüyorum esnaf dualarla açıyor dükkanını.


Tabi ailenin inanç biçimi çocuklara da yansımış durumda. Her hafta belirli ders saatlerinde okuma yaptırıyoruz öğrencilere ve okudukları kitapları görmeniz lazım. Evladım senin yaşın kaç 'kabir azabı' diye kitap okuyorsun diyecek oluyorum ama sınıf öğretmenlerinin denetiminde yürütülen bir çalışma olduğundan sadece 'çok güzel kitaplar biliyorum; mesela ben Jack London hikayelerini çok severim. Size getireyim mi?' diyorum, ordan biri 'örtmenim ilahi söyleyelim mi' diyor. Olay çoktan çıkmış anlayacağın. Bir sınıf öğretmenine konuyu açacak oldum; adam 'onu da okumuyo, elinde tutuyor tek' dedi, ben de 'belki ilgisini çekecek nitelikte bi şeyler olsa' diyecek oldum, cıks adam uğraşmakta niyetli değil. İşin kötü yanı kesinlikle müdahaleye izin yok. Ben de elimi eteğimi çektim bir müddet beklemedeyim, çeşitli planlarım var ama. 


Burada en sinir olduğum olay zikirmatik çılgınlığı. Herkesin elinde bi zikirmatik, pıt pıt pıt zikir çekiyor. Çek, allah kabul etsin ne diyim. Normalde olsa inan umurumda olmaz fakat öğrenci dersle ilgilenmektense zikir çekmeyi tercih ediyorsa bi dur derim artık. Onu bunu geçtim çift el zikirmatik kullanarak beni benden alan öğrencim var. Defalarca uyarmama rağmen derste yeni nesil renkli, sevimli, pıtırcıklı zikirmatikleriyle zikir çekiyorlar. 


Ve sınava başlamadan önce bi 5 dak. dua ediyorlar. 


Anlam veremediğim olaylardan biri sayıya neden bu denli takılmış oldukları. 4444 sayısının hikmetli olduğuna inanmıyorum. Bir de bana 'örtmenim kutlu doğum haftası yaklaşıyor, zikir çekiyor musunuz' diye soruyorlar. Bir şekilde bununla yargılıyor beni kafasında.


Geçen gün kul hakkından ve duanın sınava çalışmadan bir işe yaramayacağından bahsederek sınıfta sonsuz bir sessizlik sağladım, fakat konu should/ shouldn't a gelince ortam dağıldı. Ben de what shouldn't we do, kul hakkı yemicez hacı dedim. Ben sizi her zikirmatik için uyardığımda arkadaşlarınızın dakikalarını yiyorsunuz bu da kul hakkı dedim ve olaya son noktayı koydum. Artık nasıl uyarayım n'apayım bilemiyorum. Öğrenciyi böyle ince konulardan karşıma da almak istemiyorum. Dinden girdim olaya, sonum hayrolsun.




Sınıfa elinde zikirmatikle giren ve daha 4. sınıfların dersine giren sınıf öğretmenlerine ve  öğrenciye 10000 zikir ödevi veren din k. ve ahl. bilg. öğretmenlerine de sevgilerimi iletiyorum. 


Lanet olsun, biri gelip şu öğretmenleri temizleyemez mi!

16 yorum:

Adsız dedi ki...

çift zikirmatik olayı çok çok komikmiş. olur da biri bozulursa diye yedek te mi tutuyor acaba yoksa aynı anda iki farklı zikir mi çekiyormuş. urfayı böyle başkasının gözünden okumak çok keyifli gerçekten.

yalnız muhtemelen çocuklar söylediklerini ebeveynlerine ulaştırmıştır, velilerin gözünde böyle dinsiz imansız bi öğretmen imajı oluşturabilir :) yok yani kişi dinsiz ya da dindar olur bundan kimene ama urfada pek hoş karşılamazlar.

gerisi önemli değil... dedi ki...

11 gün boyunca 4444 defa salat-ı tefriciye okunursa her dileğin olacağına inanılır. sen de oku, tayinin çıksın :)

bossa nova dedi ki...

men de boor, sorma ya ben de anlam veremiyorum rengarenk herkesin elinde cidden komikler, senin dikkatini çekmiyor mu her yer zikirmatik dolu :D
veliler ne düşünüyor bilemiyorum ama genelde politik cevaplarla sıyırmaya çalışıyorum. Urfa insanı çok dindar ve ben hiç bu kadar dindar bir toplum görmedim bu bir gerçek.

bossa nova dedi ki...

gerisi önemli değil, ben bi müddet burlardayım dostum yapcek bi şey yok. Yarı hacı sayılırım ben kutsal topraklara da yaklaştım. Sen de gel bir gönülden uhrevi alemle ilişki kur, gönül gözünü açsın işallah ya rabbel alemin :)

tütütü 41 kere 4444.

La Loba dedi ki...

Durum içler acısı desene. Onları temizlemenin yolu doğum kontrolünü yaygınlaştırmaktı bence. Sinir oldum ağır konuşmak da istemiyorum küçücük çocukları doğdukları günden itibaren safsatalarla yormaya başlıyorlar büyüyünce bünye olur hamur zaten. Sonrasında istediğin şekli ver. Yazık.

Bir tavsiye çok fazla dikkat çekme. Bu millet meraklıdır dinsiz yaftasını yapıştırmaya. İnsanları yaktılar defalarca biliyorsun. Nasıl düzelir bu işler ben de bilemiyorum çok karamsarım.

Piyaztheoz dedi ki...

süper yazmışsın gene oralarda daha istekli mi yazıyorsun nedir? bir de içerisinde ''cool'' sözcüğü geçen çok fazla şaka yapma toplum buna hazır olmayabilir.

bossa nova dedi ki...

La Loba, maalesef bir türlü üremekten vazgeçmiyorlar ve üzerine dediğin gibi safsatalarla besliyorlar.

Dikkat çektiğim tek nokta çocuk dövmemem sanırım. Sabrımı sonuna kadar kullanıyorum. Bana şans dile:)

bossa nova dedi ki...

The Oz, bilmem ki neyim ben benim hiçbir şeyimim miyim neyim mi ki acaba? cool mu cool mu emeeen kaçıııın!

Pink Freud dedi ki...

Tam da seçmeli kuran dersi haberine baktıktan sonra okudum yazını tüylerim diken diken oldu.
Gerçekten bol sabır diliyorum sana :(

bossa nova dedi ki...

Pink Freud, bunlar ince noktalar; politik olma yolunu seçiyorum. Öğrencim seçmeli kuran dersi alıyorsa da eyvallah ki burada ben %100 tutacağını düşünüyorum. Ama mümkünse onu orada yapsın. Geleceğe dair olumlu fikirlerim yok. Büyük bir cemaatin içindeyiz sonuçta. Ufacık çocuğun elinde kabir azabı gibi öcü bir kitap bana ürkütücü geliyor. Ben dersimden feda etmek durumunda değilim haftada 60 dakika ingilizce dersi kimsenin işine yaramaz. 20 dakika yani okuma yapılan süre benim için o an çok kıymetli ama bir şekilde kitap okuyacakları için vazgeçiyorum. Umutsuzum. Kitap okutmaktan vazgeçicem sanırım.

eLmyra dedi ki...

oha diyorum yaaa!! zikir ödevi nedir yaa, zikirmatikle derse giren öğrenciyle uğraşmak nasıl bi zorluktur!! sabır diliyorum sana, orda asla ve asla çalışamazdım galiba..

Gürkan Genç dedi ki...

Sen bu sunumları ben niye yapıyorum sanıyordun?. Amaç, Hede, Kariyer, Hayal ve Atatürk den bahsettiğim anda ne ilkokulu kalıyor ne liselisi herkesin hayata bakış açısı değişiyor. Bazı hocaların surat ifadelerini görmen lazım götüme dönüyorlar. Oraları aktardığın için sağol bosssssaa. Çok öperim seni. Ha bu arada özledim haa : )

bossa nova dedi ki...

eLmyra, din burada her şeyden önce geliyor diyebilirim. Farklı kültürler. Çalışmak zor mu zevkli mi ne ben de anlayamadım ama çok yoruluyorum o kesin.

bossa nova dedi ki...

Gürkan, eminim buradakiler de türlü ifadeler geliştirirler g.t gibi efenime söyleyim s.çmık gibi falan. Rica ederim gürkanimuuu ;)Ben de özlemişim öberim çokça mu:*

pelinpembesi dedi ki...

tesadüf bloguna geldim, içten yazıların - bazı sözcüklere rağmen - beni bağldı. birkaç yazını daokudum. meslektaş olmamız ama benim batıda olmam ortak özelliğimiz. anlattığın çoğu şey burada da var. dini olmasa da ben de bir çok şeye takıntılıyım. bu dünyada kızımın olması benim bunları fazla fazla görmeme neden oluyor ve aşırı da karamsarım..

bossa nova dedi ki...

Buket, hoş gelmişsin.
Ben de çocuğumu kimlere emanet edeyim deyip duruyorum burada sürekli.Doğusuyla batısıyla eğitim konusunda sıkıntılı olduğumuz bir gerçek. Nedense ben de olaya olumlu bakamıyorum. Hatta eğitimle ilgili olmayanların çok daha iyimser olduğunu görüyorum.

Blogdaki kelimeler bloga aittir:) içimden geçirdiğim gibi yazıp yaşamda süper egomla dengelediğim her şeyi bulabilirsin burada.