23 Ağustos 2009

Ben piş diyilim!


İki gündür Star tv'de saat 13 gibi eski Türk filmleri yakalıyorum. Sıkılmadan ;defalarca izleyebilme yeteneğim olduğundan heralde; bana gayeet cazip geliyo bu film kuşağı.

Küçükken ablamla Türk filmi taklidi yapardık. Ben ablamın annesi olur yatınca yorganını falan örterim öperdim bir Sezercikmiş gibi. Geçen gün aklımıza geldi şu repliklerle kendimizden geçtik
' vuymayın bana vuymayın ben piş diyilim' 'anne annem melek yüzlü annem annem beni seveydi yüzümü okşaydı' -bu esnada ruya görüp elini yüzüne sürüyodu kendi kendini okşuyodu:)
Sezercik bu sözleri hatırlarsanız odun toplamaya gidip hasta olduğunda ateşler içinde yanarken söylüyordu.
Koynundan çıkarmadığı bir aile fotografıyla nur yüzlü bir evlattı..
Bu Sezercik filmlerinden en çok aklımda kalanlardan biri de ufacık iki çocuğun bebeği alıp dilencilerden kaçması bi mağaraya sığınıp yumurta, süt çalarak orada yaşamaya çalışması sonra bütün mahallenin hakkını bunlara helal etmesi bla bla.. Bi de kız bebeği emziriyodu falan. Bit kadar kızın eline vermişler sanki sütü var allam yareppim; bebe altına yapar piiii..
Bu bebelerin yapmadığı kalmadı filmlerde.Yok biz cüceyiz diye gazinolara girmeler süslenmeler adam tehdit etmeler, hişş birader li konuşmalar cık cık..
Tesadüfler her filmde zaten; arabayla biri mi çarptı hıh işte o babadır. Kızla oğlan birbirinden nefret mi etti ya sevgili ya kardeş.. Bilirsin böyle şeyler klasik Türk filmidir dostum..

n'olursa olsun seviyorum ama izlemeyi naaapiim:)

Sezercikli şiir

Sezercik kel oğlan
Hadi belime dolan
Yok o değil o oğlan
Hadise hadisene
Gel beni bekletme
Kereviz

afiş:googled

7 yorum:

stickman dedi ki...

farklı bi noktaya değinecem. bu erol taş hakkaten kötü bi adamdı galiba, rol icabı filan değil. nerden çıkardım bunu? hani bu adamın bi dilenci ekibi varya, bi gün yeni bi bebek getiriyo, elini keselim acıyıp daha çok para verirler diyo. orda küçücük bebeğin bileğini iple sımsıkı bağlıyo. ulan adam! illa öyle sımsıkı bağlamak zorunda mısın, bağlar gibi filan yap. iple ne biçim sıktı bebeğin bileğini. hayret bişey yav.

Piyaztheoz dedi ki...

aynı filmde sezercik'in elinde fotoğrafı ile az önce dayaklarını yediği mahalle gençlerine(bir tanesi zenci olmak üzere) serzenişi de enteresan ve akılda kalıcıdır.

bossa nova dedi ki...

sevgili stick; benim de hep o sahnede içi cızz etmiştir ama şunu düşündün mü makyaj diyee bi şey var dostum. belki de makyajdır çünkü bebenin eli morarıyodu ben öyle hatırlıyorrum. belki de dış mihraklar zorladı.. bilemem adamın günahını almayalım şindik..

bossa nova dedi ki...

the oz;
'allah koyusun sizin de babanız ölse siz de mi piş olucaksınız'
serzenişi mi acaba:) o çocuğu da hatırlıyorum zenci dostum:)

Piyaztheoz dedi ki...

işte o sahne,
işte o sarı yırtık trikolu zenci çocuk başka bir filmde de önemli bir mahalle futbolcusuydu B)

Büşra Bayram dedi ki...

odun kesebilir misin?
keseyim
odunları istifleyebilir misin?
istifleyim..
Sen çok küçüksün, al şu parayı da git
ben dilenci deyilim :D :D :D

seviyorum bunları yaa :D:D

Turist dedi ki...

şiir harika yahu :)