10 Ağustos 2011

ay lav eer kondişınır

Antalya öyle şahane bir yer ki kışları ılık ve yağışlı yazlarıysa ebesinin gözü gibi geçer. Kışları cidden şahanedir ki düşün benim evin bacası yok! Ha kalorifer de yok. Kombi de yok. Yani ısınacak hiçbir edevat yok. Bundan mütevellit ya elektrikle ısınacan ya katatlitikle ki katalitik hayatımda gördüğüm en baş ağrıtıcı ısınma gereci. GAZ oğlum bu. Tüp gaz yani. Tüp lan. Neyse işte biz klimayı seçiyoruz kışları ısınmak için. Soranlara cevap verem ısıtıyor, yeterli oluyor. Yazlara gelince ise klima zaten vazgeçilmez bir put. He puta ondan tapıyorum ben. Hatta elimden gelse klima kumandasını streç filmlere sarıp sarmalayan teyzeler gibi değil altın yaldızlı ipek kaplarda saklayacağım.  Şimdik şöyle başlar bu aşk;ben de her Antalya sıcağından nasibini almış insan gibi klima müdavimi oldum ilk başta -bence klimanın bağımlılık yaratıcı bir özelliği var-. Nasıl ki sms bi ara büyük çılgınlıktı klima kumandası da öyle bir şey.Nem bastırdığında ecnebileşen bünyem"klima kumandaaaaaaaaam" "klimanın kumandası nerde seni küçük sürüngen" "lanet olası pislik yine bir köşeye sıkışmış olmalı, ben onu girdiği delikten çıkarmayı bilirim" ve türevi repliklerle köşe bucak kumanda arayışına giriyorum . Kapı ve de pencerelerin kapanmasını izleyen bir kaç dakikalık süreye tahammül edemiyorum sanki uyuşturucu bağımlısıyım la hemen klima kumandasına sarılıyorum. Ve o huzur veren gırç sesiyle pervaneler açılıyo ardından iç gıcıklayıcı soğuk hava wuuuuu sesiyle odamı dolduruyor. Oh yeah diyorum binlerce kez. Kuru hava, hasta eden klima virüsleri mi hahaayt kıçımın kenarı. Serin hava varsa hayat vardır Jay jay. 


I LOVE AIR CONDITIONER

13 yorum:

hemera-nyks dedi ki...

şu klimayı icat eden ne büyük sevaba girmiştir :D
-
hemera

Mia Wallace dedi ki...

ayy ayneenn!!

klima hiç çarpmaz benii valla :D bayılırım ve otel odalarında bedava diye sabaha kadar sömürürüm vallahi :)

Pink Freud dedi ki...

Güldüm ne kadar komik anlatmışsın öyle :D

Büşra Bayram dedi ki...

klima büyük nimet^^

bossa nova dedi ki...

hamera; ne sevabı yeu cennetin kapıları sonuna değin açık ona bence püfür püfür eserekten.

Mia; ne kapetçen tabi aççen klimayı taile giden bünyemi ısıya maruz bırakamam bebeyim hıhh.

pinky; öberin.


hayal meyal; tabii bebek goca nimet bence de...

Aydedeye havlayan dedi ki...

klima varsa ben varım arkadaş. gözüm kara girerim her ortama :)

bossa nova dedi ki...

aydedem ja das ist schön, wunderbach! :)

Aydedeye havlayan dedi ki...

bilemedim ama wunderbach çok pornografik geldi bana :)

bossa nova dedi ki...

klima tabii her ortamda kullanılabilir bence de kullanışlı bi şey sonuçta :)

Piyaztheoz dedi ki...

yılların Antalyalısıyım ve meme uçlarını korumaya çalışan bir ofis çalışanı gibi klimadan tiksiniyorum efendim bir kere doğal bişey değil o safi baş ağırısı sonra bir de benim burnuma bir dokunuyor ki sorma gitsin a bir de lanet filtresi var ayrıca arada bi gazı bitiyor onların ben klimacı ile konuşan adamım biliyorum böyle şeyleri neyse o gaz var ya bir patlarsa feci insan öldürüyor ve evet çok uzun bir yorum oldu bu.

bossa nova dedi ki...

The Oz; annem sen pırpır al bi tane en iyisi. Mikrosta da gördüm el pırpırı var süslü püsslü hem kullanışlı yollarda neyim çıkarır püfürdetirsin.

Piyaztheoz dedi ki...

pırpırım var hem de sanayi tipi ama o da çok gürültü yapıyor yaylaya kaçacağım ben.

bossa nova dedi ki...

Tam bi Antalyalı ehühehe:)