13 Ocak 2012

TOP


Birçok kimsenin korktuğu ya da daha doğrusu çarpmasından kaçındığı bir şey herhalde TOP. 

İlkokuldayken göz bozukluğunu başına top gelmesine bağlayan bir arkadaşım vardı ve ben de ona inanırdım ne kadar saf bir insan olduğumu varın siz düşünün. 

Her şanssız insan gibi ben de bir kaç kez top darbesi almış biriyim. Bir keresinde tam olarak suratıma da gelmişliği vardır. Okul bahçeleri benim kendi kendimi eskittiğim ortamdır dostlar. Bir insan her gün mü düşer, her gün mü bi şey olur yarebbim. Bildiğin her Allah'ın günü çorabım yırtık, dizim kan revan içinde dönerdim eve. Voleybol filesinin asıldığı direklere tırmanırdım, kantin demirlerinde takla atardım. Hareketliydim hatta çokça fakat toptan hiç hazzetmedim.

Okul bahçeleri cidden çok fena ortamlar. İçindeyken insan anlamıyor da dışarı çıkınca anlıyorsun o kaosu. Evimizin yanı başında bir okul olmasından mütevellit gözlem yapma şansım oldu bu konuda. Teneffüste bebeler bildiğin karınca gibiler oğlum; bi sağa bi sola koşmalar, saç çekmeler 10mt karelik alanda yapılan 5 futbol maçı, aynı saha içinde devam eden basketbol çekişmesi, yanı başında ip atlayan 2345 kişi... Bana o kadar uzak ve karmaşık geldi ki... Ve o anda asla anlam veremediğim bir şeyler oluyordu; top oynanan ortamdan geçen ve sanki orada hiç top yokmuş gibi davranan çocuklar vardı! Fakat nasıl olurdu?! Kendi penceremin dışından bakamadığımdan olsa gerek bu durum acayip yadırgadım zira top görünce eğilip bükülen başıma gelecek endişesiyle ortamı hızla terk eden biriyim ben. Hatta o okul bahçesinin yanından hemen her gün geçerken bahçede oynanan topun demirleri aşıp bana gelmesinden bile korkuyorum. İlle de başıma gelcek o bi gün.

Düşün bi kere ortada yaşanmışlık var. O topun laaaaaaps diye kafamı gözümü çılgınlar gibi acıttığını biliyorum. Burnum kanadıydı da zor durduydu yaaa. Bi keresinde de arkadan gelmişti başıma başıma; o da çok sersemletici bir darbe.

Top darbesi anlatılmaz yaşanır bir şey, o woink woink eden beyin mi desem, kırıldığını düşündüğün burun mu desem, akar durmaz kan mı desem. Cidden çok kötü... 

Toplu sporlardan en şahanesini masa tenisi ilan edebilirim sanırım izninizle. 

İlköğretimde öğretmen olursam kessin bi daha top yerim ben. Off ya. Bak moralim bozuldu şimdi.

Eeef...


15 yorum:

Blogger Bolat dedi ki...

Hem masa tenisin de hem de teniste iddialıyım :)

Piyaztheoz dedi ki...

merhaba ben 5.sınıftan beri gözlüklü bir insan olarak çeşitli okul bahçesi sporlarında yüzüme top yedim halen hayattayım bence iyiyim,
bu arada basketbol sahasında basket oynanır,futbol oynanmasına çok kızarım bir de orada dolanıp da kafasına top yiyen kızlara kızarım.
saygılar.

hemera-nyks dedi ki...

heheh topla aradanda bi özel çekim var heralde

Milena dedi ki...

hahaha ay aynen bendede var o top fobisi hele şu an sokakta filan top gördüm mü inan bak "durruuuuunn" diye çığlık atıyorum herkes bana bakıyo ben geçene kadar o top 1 cm oynamıcak diyorum çocuklar deli heralde diye tırsıp kalıyorlar.ehihi napiim çok feci bişey yaaa..

mefisto dedi ki...

çok oynadım ben topla. bi de pislik olsun diye onun bunun kafasına, kıçına falan şutlardım. şimdi bi daha düşündüm de, yatacak yerim yokmuş benim.

bossa nova dedi ki...

Bolat, masa tenisi öğrenirken de aslında bir kere fena halde top yemişti. Fakat hiç başarılı değilim ben teniste.

Oz, ben de çok gözü bozuk bir kişiliğim amma toptan mıdır bilemem:D
O saha olayına karışmam, gizli bir hiyerarşi vardır ben ona uyarım.

bossa nova dedi ki...

hamera-nyks topla aramda nasıl bi çekim var bilmiyorum ama ben top falan istemiyorum :(


Milena, asdfg:D ben de yaparım ki onu ama şöyle bi şey var, bazenleri okul bahçesinde beden eğitimi dersi oluyo düşünsene ben bağırıyorum durruuuuğğğn diye asdf:D

bossa nova dedi ki...

mefisto, naabtın ama sen biliyo musun şu anda, o kafasına top yiyenler hep gözlerini kısıp başlarını salladı sana doğru yaaa yaaa...

pipe dreams dedi ki...

manasız bir şey top. zarar, sade zarar.

bossa nova dedi ki...

pipe dreams safi zarar:)

Demirbey dedi ki...

eşli masa tenisi oynarken eşimin (eski kız arkadaşım) suratına raketle yanlışlıkla vurmuşluğum var. O sporu tehlikesiz ilan etmeden bi daha düşün. Ağzı yüzü patladıydı.

bossa nova dedi ki...

Demirbey, benim de lisedeyken bir kere o ufacık top bacağıma gelip bacaamı morartmıştı fakat bir basketbol topu gibi değildi. Raket ayrı nokta azizim, bir element olarak tahta sonuçta...

eLmyra dedi ki...

bin yıl sonra melaba :D top fobisi olan bi insanım ben, bir an beni anlatıyorsun sandım :D 6. sınıfta okul bahçesinde futbol oynayan sınıf arkadaşlarımın çektiği o caağnım şut kulağımda laaapppss diye patlayınca anladım ki futbol topu çok sert :) o gün bugündür korkarım toptan, gölgesini görsem kafamı saklarım. ama hala 12 yıl pirofesyönel olaraktan basketbol nasıl oynadım bilmiyorum :) öberin!

bossa nova dedi ki...

eLmyra, gidelim o çocukların ağzını burnunu kıralım mı:D

eLmyra dedi ki...

ayy kesinlikle yapalım :) laappss laappss vuralım :)