12 Aralık 2011

Ben senin atanma ihtimalini sevdim!



Hayatım boyunca matematikle aram 'muhteşem' olmamıştır. 
Ders programında var olan sıkıcı konular, yersiz işlem kalabalığı tez canlılığımla baş edebileceğim şeyler değil zaten. Şimdi ben az buçuk bir yaş almış, ortalama 7-8 yıldır matematik dersiyle yakından uzaktan alakası olmamış biri olarak oturmuş ekok, ebob çalışıyorum. 

Parçadan bütüne, bütünden parçaya diye bir mantık olduğunu bile yeni öğrendim o derece alakam yok konuyla. Bunun yanında hiç mi hiç geometri dersi görmemiş - ya da görüp hatırlamayan- biri olarak, açıortay- kenarortay bağıntıları gibi konularda akıl yürütmeye çalışıyorum. 

Bunlar zor işler azizim. 
İnsan kendini bilecek dediğinizi duyar gibiyim, olsun naabalım. 

Hoca tahtaya çıkıp da soruları böyle şakır şakır çözüyo ya o an ben kopmuş oluyorum zaten ortamdan. Allam diyorum ya bu nasıl bir şey adam tutmuş iç açıortaydan bir doğru indiriyo, dışaçıortay buluyo ordan ,30-60-90 dan hop 45-45-90 karşısı kök iki gibi bana uzak bir dilden konuşuyo ben de oturmuş onu dinliyorum. Sen yıllar yılı geometri görme, alanının köşesine dokunmasın yıllar sonra otur işini yapabilmek için geometri teoremleri öğren. Size göre kolay olabilir ama bana zor geliyo lan.

Matematik kadar şaşırtmacalı, arkandan nah çeken ders gördün mü sen? Hiç ummadığın yerden darbeleri de en çok ondan yedin değil mi? Kaç farklı değer alır sorularında hep eksik şıkkı işaretledin. Çünkü hep işin içinde bir hinlik, adilik vardı. Hatta soru çok kolay diye bile işkillendirdi seni, çünkü hiçbir matematik sorusu masum olamazdı, çünkü her matematik sorusu biraz sinsiydi. 

Mutlak değer, sen de çok adisin. Uzunlukmuşsun, yıllarca gizledin bunu. Senin uzunluk belirttiğini de yeni öğrendim. Ondan negatif olmuyomuşsun. Ama yine de çözemiyorum seni; içine mi kapanıksın, yanar dönerli misin, bilmem ki nesin! 

Ama şunu biliyorum; matematik sen benim hiçbir şeyimsin! 

Umarım hayatımdan çıkıp gidersin artık ve ben de senin arkandan koca bir nah çekerim. 

Evimin bahçe kenarlarına ağaç dikerken köşelere dikmem, ebobun a.q der, ahahahaahhaaaaa diye gülerim.

Ve en önemlisi, fuck the factorial.

Go fuck yourself.

Bastard!

!

11 yorum:

eLmyra dedi ki...

biz obeb okek diyoduk onlara, ordan da "aa kek" diye başka alemlere gidiyodum ben zaten :D

bossa nova dedi ki...

eehe:D
insanda merak olcek merak:D

La Loba dedi ki...

O değil de ben 30-60-90'ı 90-60-90 okudum. Ne diyo len bu dedim kendime.

Sanırım KPSS durumu var. Ne diyelim kolaylıklar versin. Ama inan bana bir kaç yıl KPSS için sıkıntı çekmek bir ömür özel sektörde sömürülmekten iyidir. Ben o firmaların hepsinin a.q. Obeb, Okek'e sıra zor gelir.

bossa nova dedi ki...

La Loba, sen benim ölçülerimi şey etmişsin asddfsdfg:D

Fuck 'em all. Bu aralar küfredesim var çokça zaten, senin yerine de ederim ben:D

StummScream dedi ki...

Sırf bu nefret yüzünden öss'ye girmedim. Ama üniversite bitirdim.
Ondan sonra tekrar üniversiteye girdim. Tabi bunları yaparken birde aynı zamanda yazılımcılık gibi sözde matematikle ilgili bir iş yaptım.

Şunu diyebilirim ki niye bu kadar boş şeyleri öğretiyorlar ki insanlara?
Matematik prof. olmak istiyorsa gitsin üniversitesinde öğrensin. 4 işlemden başka birşey kullanmadım programla dahilinde de bir tek fazlalık olarak "mod" kullandım o kadar.

bossa nova dedi ki...

StummScream, sorun hayatta kullanmadığımızı düşünmek aslında. Öğretmenler de suçlu. Çünkü hayatta nerede kullanacağımızı söylemiyorlar bizde de öğrenme güdüsü olmuyor ve her şey sıkıcı geliyor.
Oysa her şey bir fonksiyonmuş mesela:S

StummScream dedi ki...

Herşey analitik zeka ile çözülebilecek bir problem. Onlara sorsan hayatın her yeri matematiktir oysa ki yanlış!

Zamanın Seyyahı dedi ki...

Bünyesinde yamuk diye bir şekil barındırır da o ders sana kıllık yapmaz mı? Ters açılara komşu ol. Alt küme olup alttan al. Bir şekilde matematikle olan problemlerini hallet Bossa. Milli Eğitim camiasının sana ihtiyacı var.

bossa nova dedi ki...

Milli eğitim camiası beni pekala alabilir arasına asla hayır demem:D

Alt küme olma alttan alma fikri aslında mantıklıymış :D
Hemen değerlendirmeye alıyorum sağ ol!

Poliganum dedi ki...

Yaa lanet olsun matematik.Canın cehenneemee demek istiyorum,dedim bile :)
yalnız geometri çok daha sinsi ya.Bi de geometri seviyorum diyenler var ya.çözdükçe mutlu oluyorlarmış.ilginç

bossa nova dedi ki...

Poliganum bunların hep bizim zihinsel olarak daha yoğun olduğumuz farklı alanların olmasından kaynaklandığı gerçeğini es geçmeyelim. Beynimiz bize göre ÇOK DAHA ÖNEMLİ işlere çalışıyor bebeyim, boş koy gitsin:D