08 Aralık 2011

Dürtülmekten nefret ederim





Kimi insanlar konuşurken elle temastan hoşlanırlar. Anlattıkları konu ne olursa olsun ara ara dizinize dokunurlar mesela ya da kolunuzdan tutarlar. Bu insanlarla konuşmak benim için bir eziyet, sinir ve de stres kaynağıdır.


Konuşurken çok fazla jest ve mimik kullanan biri olarak temastan hoşlanmıyorum. Açıklamalarımı birilerinin bir yerlerine dokunmadan, gayet insani bir iletişim içerisinde yapabiliyorum. Onu bunu geçtim bir şeyler anlatırken milletin g.tünü başını niye elleyem durduk yere. 


Ha karşımdaki konuşurken de bana dokunmasın mümkünse. Özellikle dürtülmek canımı sıkar, beni gerer heeeeeyt yeter be dürttüğün,çürütmeye yeminli misin, diyecek dereceye getirir. Konuşurken karşındaki sürekli 'hıhı, evet, hıı, evet, hıhı, hmmm' gibi sesler çıkardığında nasıl kendini toparlayamazsın, bi sinir içine girersin öyle oluyorum işte biri beni dürte dürte bi şey anlatınca. Özellikle yan yana oturduğum kişi eğe dizime dizime şey ediyorsa. Sanki şuan yaşıyorum bak; öyle sinirlendim.


Aynı durumu bir de yakın mesafeden konuşan insanlarda yaşıyorum. Özel alan diye tabir edilen 30-35 cm yi bırak, kimisi 15 cm den konuşuyor. Ben böyle insanlardan kaçarken boyun fıtığı olmuşum meğersem.


Çok samimi olmadığım insanlarla gereksiz 'öpüşme' faslı da beni geren konulardan biri. Hiç hoşlanmıyorum böyle yanağı yanağıma değsin yalandan. Ne gerek var ki? Samimi olduğuma sarılırım, az tanışıklıkta el sıkarım. Yanak uzatınca mecburi bir temas pfffss. Bundan dolayı 'mesafeli' bulunduğum olmuştur. Bi kere demek ki mesafemi korumak istiyorum; eline beline sarılıp öpem mi yani herkesi. 


Bi ton mikrop var hem etrafta diye ekstra bahaneler de bulabilirim bunun için. Ayrıca Öpüşüp durmak iyi bi şey değil inanın bana.


Mesafe iyidir. Mesafenizi koruyun.


Sağlıklı yaşam, sağlıklı iletişim derneği başkanı bossa nova


Öbdüm.(yalandan söylemesi, yalandan eyleminden güzeldir.)

16 yorum:

La Loba dedi ki...

Relaks beybi.

Ya bir de senin adresinin kenarinda boyle kafa kafaya vermis iki tip var ya sevimlisinden. Onu nasil yaptin, nasil kodun oraya?

Bende ne alakasiz bir insanim degil mi? Soruya gel.

Poliganum dedi ki...

ayy o sürekli hı,hı,hımm diyenleri ıslak odunla dövesim geliyor.ben en çok onlara uyuzum.bi de hakikaten abartıyor bazıları.göz bebeğimin içine gircek laf anlatırken utanmasalar..bak bn de sinirlendim şimdi :D

bossa nova dedi ki...

La Loba, sakinim dostum bir kaç yatıştırıcı aldım:D

o kafa kafaya vermiş tiplerden tasarıma girip sık kullanılan simgeden ekleyebilisin. önce bir icon yapman ya da .ico'lu bir şey bulman gerekiyordu sanırım:D

bossa nova dedi ki...

Poliganum, kadın erkek fak etmez ciddi anlamda sinir olduğum noktalar bunlar. Yalnız olmadığımı biliyodum oh yeahh!

Mia Wallace dedi ki...

ayy valla ben elle temas yaparım hani böyle koluna dokunurum falan :(

bossa nova dedi ki...

Mia, art arda gelen bunaltıcı dokunuşlarsa azaltmanı tavsiye ederim bebeyim...

Mia Wallace dedi ki...

yok yahu o kadar da değil eheh :)

bossa nova dedi ki...

O zaman sorun yok konuş sen ben dinlerim:D

Piyaztheoz dedi ki...

evet aynen böyle davranıyor onaylıyorum. ayrıca espri yaptıktan sonra kolumu sıkan kızdan kurtulduğum için mutluyum.

bossa nova dedi ki...

Oz, ağır mı konuştun sanki?

Piyaztheoz dedi ki...

aa yok yok kolumu sıkan da sen değilsin.bir de gece gece sempati katamamışım yorumuma. neyse ağır konuşmaktan ziyade taktir ettim ki onu da katamamışım yorumuma vay bana yazıklarım olsun. B)

bossa nova dedi ki...

ben kolunu sıkan kız için dediydim ekkiki:D

Yorumumsuz koma bizi. Komagene.
çiğ köfte.

eLmyra dedi ki...

yazını okuduktan sonra kendimi sorguladım resmen acaba ben dokunmatik bi insan mıyım diye :) değilim gibi geldi sonra da :) öperim bi de sarılırım kocaman, buna da bişi yapamazsın ya, oohh!! :)

bossa nova dedi ki...

eLmyra; öberim la kocaman:D

Dokunmatiğini sevsinler ihihi:D

Fido dedi ki...

hay ağzına sağlık!!benim de en hoşlaşmadığım şey konfor alanıma girilmesi,konuşurken ağzımın içine girecekmiş gibi dibime gelmesi darlıyor beni valla,bir adım geri gidiyorum,bi gün merdivenden düşüp mefta olacaktım valla bunun yüzünden :)

www.fido-land.blogspot.com

bossa nova dedi ki...

FidoLand sağlıcakla kalınız, düşmeyiniz ve öksürmeyiniz. Hapşurmayınız ve cırcır olmayınız. Ama en önemlisi merdivendeyken geri adım atmayınız. Sevgiler^^